
שמנים צמחיים הם לב ליבו של רוקחות טבעית. הם בין המרכיבים הראשונים שמנסחים מתחילים מכירים. הם נקודת הכניסה המושלמת לניסוח טיפוח טבעי מכיוון שאתה צריך רק כמה שמנים כדי ליצור מוצרים פשוטים אך יעילים ללא מים כגון שמני פנים , סרומים לשפתיים וחמאות גוף
שמנים צמחיים נקראים גם שמני נשא, המתייחסים לשימוש שלהם בארומתרפיה, שם הם 'נושאים' או מפזרים שמנים אתריים, שמנים צמחיים נשארים שותפים שלנו ברוקחות הטבעית כשהם עוברים מניסוח מוצר מתחיל לרמה מתקדמת.
השוק של השמנים מתקדם מאוד וכל פעם אני מופתעת מחדש מעוד מרכיבים חדשים שיוצאים לשוק. דיברתי על כמה מהשמנים החדשים האלה בפוסטים הבאים:
- 10 השמנים הטובים ביותר לאפס פסולת לטיפוח העור והשיער
- 8 השמנים הטובים ביותר להכנת שמן תשרית
- 10 מרכיבים טבעיים אפריקאים לטיפוח עור
- 10 שמני נשא הטובים ביותר לעור ולשיער בחורף
יש כל כך הרבה שמנים צמחיים לבחירה שזה יכול להיות קשה לדעת איזה לקנות קודם כשאתה מתחיל בניסוח. באיזה שמנים נשתמש שוב ושוב? כאלו שיהיו מגוונים ביותר עבור המוצרים שאנו מייצרים, אילו הם הכי פחות יקרים ועמידים יותר?
אז התרכזתי בלתת לכן את השמנים צמחיים הבסיסיים הטובים ביותר שאני מוצאת את עצמי משתמשת בהם בכל כך הרבה מתכונים, מבלי להסתנוור מהשמנים החדשים העדכניים ביותר בשוק,
1. חוחובה – שעווה נוזלית
2. שמן ורדים 3. סקוואלן
4. שמן שקדים מתוק
5. שמן ארגן
6. שמן קיק
7. שמן קוקוס
8. שמן משמש
9. שמן זרעי ענבים
10. שמן סובין אורז
קחי את המחקר צמחים שלך שלב קדימה והתחברי למועדון "מעבדה להכנות רוקחיות"
אתר החברות הבלעדי שלנו לפיתוח מקצועי מתמשך , מציע לחבריו ספריית מרכיבים מקיפה. המעבדה מפעילה שיעורי למידה חודשיים על מיומנויות ברוקחות טבעית מתקדמות, מרכיבים טבעיים ונושאים עסקיים בתחום הקוסמטיקה הטבעית. החברים נהנים מהמחקר המעמיק שלו על מרכיבים טבעיים, תחליבים שונים ואיך הם משפיעים על המוצרים שלנו, נפרט גם על שמנים צמחיים, שמנים אתריים ותמציות צמחים אקטיביות המעניינות את המנסח הטבעי. הירשמי עכשיו! כדי להנות מכל הכייף הזה יחד .
1. חוחובה
שם מדעי: Simmondsia chinensis
מקורות: חוחובה הוא עץ שיחי בגודל בינוני שמקורו במדבריות צפון ומרכז אמריקה, בפרט מדבר סונורה בקליפורניה (ארה"ב). זה היה בשימוש נרחב בתרופות פולקלור ולבישול וטיפוח עור על ידי אינדיאנים. זרעי חוחובה מהם מפיקים את השמן הם כמו פולי קפה חומים גדולים. כיום, הוא גדל גם בצ'ילה, מצרים וארגנטינה.
מאפיינים: חוחובה היא למעשה שעווה נוזלית (כ-98 אחוז שעווה טהורה), אך נהוג לכנות אותה כשמן. נוצר מאסטרים שעווה עם הרכב ייחודי של חומצות שומן ארוכות שרשרת ואלכוהול שומני, מכיל סטרולים ונוגדי חמצון יחד עם בלתי ניתנים לסיבון חומרים. נוזל בטמפרטורת החדר, הוא מתמצק אם קר יותר, אך חוזר במהירות לנוזל לאחר החימום.
צבע וריח: זהו צבע בהיר עד בינוני, תלוי אם הוא מעודן או אורגני, והוא כמעט חסר ריח בעל ניחוח עדין ואגוזי בלבד. הוא יציב מאוד ועמיד בפני חמצון עם חיי מדף ארוכים להפליא של 3-5 שנים, וארוכים בהרבה אם מאוחסנים היטב. שימושים ויתרונות:
שמן ורדים מכיל כמות גבוהה (70-80 אחוז בכמה זני ורדים) של חומצות שומן חיוניות רב בלתי רוויות (EFA), כלומר לינולאית ולינולנית. הוא מכיל גם קרוטנואידים נוגדי חמצון מסיסים בשומנים כמו β-קרוטן וליקופן, יחד עם טוקופרולים (ויטמין E). שמן ורדים כלול לעתים קרובות בתכשירים שמטרתם לחדש את העור ולהתמודד עם סימני הזדקנות מוקדמת שלו, כגון היפרפיגמנטציה, קמטים עדינים וכתמים. מעניין, שמן ורדים ידוע כשמן עפיצות המציג פעולה אנטי-מיקרוביאלית בולטת ונספג במהירות ומשאיר תחושת עור לא שומנית. זה הופך אותו לכלי-עגול מעולה בניסוחים טבעיים לסוגי עור בוגרים ונוטים לאקנה כאחד.
2. שמן ורדים
שם מדעי: Rosa Rubiginosa Seed Oil
מקורות: זן רוזה רוביגינוזה גדל בר בצ'ילה ובפרו בהרי האנדים המהווה מקור עיקרי לשמן שושנים בכבישה קרה ובמיוחד לשמן האורגני. שושנים שימשו בתרופות ביתיות ופולקלוריסטיות במשך מאות שנים.
מאפיינים: שמן ורדים משתנה מגוון אדום-כתום עמוק לצהוב בהיר יותר בהתאם לכמות העידון והעיבוד שהוא עובר. יש לו ארומה אגוזית קלה עד בינונית חזקה ונעימה. הירכיים עצמן מהוות מקור עשיר של ויטמין C ונוגדי חמצון, אולם אסור לנו לבלבל את המרכיבים המסיסים במים אלה עם היתרונות של מרכיבי השומנים של שושנה.
שימושים ויתרונות:
שמן ורדים מכיל כמות גבוהה (70-80 אחוז בכמה זני ורדים) של חומצות שומן חיוניות רב בלתי רוויות (EFA), כלומר לינולאית ולינולנית. הוא מכיל גם קרוטנואידים נוגדי חמצון מסיסים בשומנים כמו β-קרוטן וליקופן, יחד עם טוקופרולים (ויטמין E). שמן ורדים כלול לעתים קרובות בתכשירים שמטרתם לחדש את העור ולהתמודד עם סימני הזדקנות מוקדמת שלו, כגון היפרפיגמנטציה, קמטים עדינים וכתמים. מעניין, שמן ורדים ידוע כשמן עפיצות המציג פעולה אנטי-מיקרוביאלית בולטת ונספג במהירות ומשאיר תחושת עור לא שומנית. זה הופך אותו לכלי-עגול מעולה בניסוחים טבעיים לסוגי עור בוגרים ונוטים לאקנה כאחד.
3. סקוואלאן
שם מדעי: Squalane
מקורות: Squalane הוא נגזרת מוקשה ויציבה של סקוואלן, אשר התגלתה לראשונה בשנות ה-50 של המאה הקודמת ומופקת ממקורות בעלי חיים, בעיקר כבד של כרישים. סקוואלן עצמו מתחמצן בקלות. כיום, רוב הסקולאן הקוסמטי הוא phytosqualane המתקבל ממקורות צמחיים ברי קיימא ומתחדשים כמו פסולת עיסת זיתים וזרעים כמו אמרנט, סובין אורז ונבט חיטה. מכיוון שגם squalane מבעלי חיים וגם צמחים חולקים את אותו INCI, עליך לבדוק עם הספק שלך שאתה קונה phytosqualane.
מאפיינים: Squalane חסר צבע וריח ומציג יציבות תרמית גבוהה ועמידות בולטת לחמצון כימי. ל-Squalane יש גם תאימות מצוינת למרכיבים אחרים.
שימושים ויתרונות:
Squalane הוא חומר מרכך מעולה ומצוין בהפחתת איבוד מים טרנס-אפידרמי. יש לו תחושת עור חושית נעימה, והוא נספג היטב מבלי להשאיר שאריות שמנוניות. מכיוון שהסבום שלנו מכיל סקוואלן, לסקולאן יש תאימות ביולוגית טובה לעור. היעדר הצבע והריח שלו הופכים אותו לשימושי עבור כל סוגי טיפוח העור ותוכלו להוסיף אותו לניסוחים שלכם בצורתו הטהורה, הנגזרת שלו או לבחור שמנים בוטניים עשירים ב-squalane כמו סובין אורז, נבט חיטה ואמרנט, למשל. כחומר שאינו מגרה, ניתן להשתמש בו עד ריכוז של עד 100 אחוז. זה אידיאלי לכלול בתכשירים לעור בוגר, יבש ומזדקן בטרם עת, אבל יש לו מקום כמעט בכל מוצרי הטיפוח, משמנים לפנים, סרומים וחיזוקים ועד לאמולסיות.
4. שמן שקדים מתוקים
שם מדעי: Prunus Amygdalus Dulcis
מקורות שמן: עץ קטן יליד המזרח התיכון, השקד גדל כעת ברחבי הים התיכון ובאקלים חם דומה במקומות כמו קליפורניה. אחד העצים הראשונים שפרחו בתחילת האביב בים התיכון, השקד זכה להערכה רבה על ידי היוונים העתיקים והוא מועדף כיום באזורים של דרום איטליה, במיוחד בסיציליה.
מאפיינים:
שמן שקדים מתוק ידוע כשמן עמוד התווך בארומתרפיה. הוא צהוב בהיר וצמיג בינוני ויש לו ריח עדין ואגוזי. מכיוון ששקדים מורכבים מ-50 אחוז שמן, יש לו תשואה גבוהה ולכן מייצג תמורה לכסף בהשוואה לשמן דומה, גרעין משמש. מכיוון שיש לו אחוז גדול של חומצה אולאית חד רוויה, יש לו תחושת עור שמנוני למדי וקצב ספיגה ממוצע שמעניקים לו החלקה טובה והופכים אותו לשימושי בעיסוי. הרכבו גם מבטיח שהוא די יציב ובעל חיי מדף טובים.
שימושים ויתרונות:
מנסחים משתמשים בשמן שקדים מתוקים בשל תכונותיו המרגיעות, המחליקות, המרגיעות, המחדשות והחוסמות, והוא נמצא במוצרי קוסמטיקה המיועדים לעור יבש ובוגר יותר. זה עשוי לשמש להפחתת סימני הצטלקות בעור ולשיפור גוון וגוון העור הכללי. אנו מציעים באתר זה מספר ניסוחים המבוססים על שומנים הכוללים שקדים מתוקים בדיוק מהסיבות הללו, שמן שקדים הוא גם בסיס טוב לשמן תשרית .
5. שמן ארגן
שם מדעי: Argania Spinosa Kernel Oil
מקורות: יליד ייחודי של מרוקו, פרי עץ הארגן הקטן, הקוצני ועמיד לבצורת, שימש את הברברים ילידי המדינה. יש לו מאות שנים של שימוש במרוקו הן בבישול והן לקוסמטיקה. השמן עדיין נקטף בשיטות מסורתיות בעיקר על ידי קואופרטיבים של נשים ותפוקת השמן מאגוזי העץ היא כ-30 אחוז. הוא יכול לגבות מחיר גבוה כתוצאה מהתשואה הנמוכה שלו ומהזמן והעמל הנדרשים לפיצוח ולעבד את האגוזים ולחלץ את השמן, שבמרוקו מכונה 'זהב נוזלי'.
מאפיינים: היה לו ריח אגוזי בינוני וצבע בינוני-כהה וזהוב ולשמן מרכך הוא נוזלי באופן מפתיע.
שימושים ויתרונות:
השמן קל במיוחד, לא שומני ועם זאת מרכך עם תחושת עור נעימה וקצב ספיגה. יש לו שילוב ייחודי של חומצות שומן (עשיר בחומצה אולאית חד בלתי רוויה וחומצה לינולאית רב בלתי רוויה) המעניקות לו יכולות הזנה וריכוך מצוינות לעור. העושר שלו ב-EFAs וויטמין E, סקוואלן, קרוטנים ונוגדי חמצון הופכים את שמן הארגן לפופולרי בתכשירי אנטי אייג'ינג ו/או עור יבש. למרבה המזל, אפילו אחוז קטן מהשמן היקר הזה בפורמולציה עושה את הקסם שלו. זהו שמן נסבל היטב אידיאלי במוצרים המיועדים גם לעור רגיש. ארגן פופולרי מאוד בתכשירי שיער ושמני לציפורן ולעיסוי בשל איכויות הסיכה וההחלקה שלו
6. שמן קיק
שם מדעי: Ricinus Communis
מקורות שמן זרעים: צמח שמן הקיק הוא אחד הגידולים העתיקים ביותר. במקור זה היה עץ שיחי יליד אפריקה, אך הוא נפוץ ברחבי הים התיכון וברחבי רוסיה, הודו, סין וברזיל. הוא שימש למנורות שמן, בישול וטיפוח עור מימי קדם ויש לו שימושים תעשייתיים רבים כיום, בנוסף לשימוש בקוסמטיקה. ייתכן שנתקלת בו כצמח בית פופולרי.
מאפיינים: השעועית שלו מייצרת שמן צהוב חיוור עד כמעט חסר צבע שהוא צמיג מאוד ובעל ריח קל בלבד. לשמן קיק יש הרכב ייחודי של 90 אחוז חומצה ריצינולאית – הנקראת על שם הצמח עצמו – והוא חומצת שומן הידרוקסילית שכן יש לו קבוצות הידרוקסיל המחוברות לשרשרת הפחמן שלו. זה אומר שזה יותרקוטבי מאשר שמנים רבים אחרים. יש לו גם יציבות חמצונית טובה וחיי מדף.
שימושים ויתרונות:
שמן קיק שימושי באופן מפתיע במגוון רחב של מוצרי קוסמטיקה. הצמיגות וקצב הספיגה האיטי שלו הופכים אותו למעולה בעיסוי. הקוטביות הגבוהה שלו פירושה שהוא יפעל לפיזור פיגמנטים צבעוניים מה שהופך אותו לאידיאלי בשפתונים שבהם הוא גם מוסיף ברק ושימון. שמן קיק נפוץ גם בתכשירי סבון. זהו שילוב שימושי בתערובות שמן לציפורניים (פועל על ציפורניים שבירות), בשפתיים, סרומים וגלוסים אם משתמשים בו בכמויות קטנות מאוד, שכן יש לו טעם מבחיל. הוא ידוע גם כמסיר איפור טוב מכיוון שהוא ממיס היטב לכלוך מסיס בשמן – ובמסירי איפור דו-פאזיים. בגלל קצב הספיגה האיטי שלו, מומלץ להשתמש בו באחוזים קטנים בפורמולה ותמיד בשילוב עם שמנים אחרים.
7. שמן קוקוס
שם מדעי: Caprylic / Capric Triglyceride מקורות: MCT, טריגליצריד בעל שרשרת בינונית, מיוצר על ידי הידרוליזה של שמן קוקוס, הסרת הגליצרין החופשי הקיים בשמן הקוקוס, והפרדת חומצות השומן בעלות שרשרת בינונית על ידי זיקוק חלקי. לאחר מכן מערבבים חומצות אלו ביחס המתאים ומאסטריות מחדש עם גליצרין. כמו כן, MCT יכול להיות פשוט לחלק (להפריד) משמן קוקוס או דקל, שבו הטריגליצרידים הללו נמצאים באופן טבעי. השמן המתקבל מכיל טריגליצרידים קפריליים וקפריים בלבד, הנמצאים בשמן הקוקוס עצמו בכ-54 אחוזים. שמן MCT נקרא בדרך כלל שמן קוקוס נוזלי. כפי שאתה יודע, שמן קוקוס הוא למעשה מוצק בטמפרטורת החדר הסטנדרטית ונמס ב-24 מעלות צלזיוס (76 מעלות פרנהייט). ניתן לייצר MCT מקוקוס, שמן דקל או תערובת של שני מרכיבי המקור.
מאפיינים:כמעט חסר צבע, נמכר בדרך כלל ללא ריח, ועם צמיגות נמוכה, MCT הוא שמן בסיס בעל ערך טוב לקוסמטיקה. זהו שמן רווי ויציב מאוד בפני חמצון וטמפרטורות גבוהות.
שימושים ויתרונות:
שמן MCT הוא בסיס נייטרלי מצוין לשימוש כמעט בכל סוג של מוצר קוסמטי, החל בקרמים, קרמים, קרמי לחות, תכשירי ניקוי, שטיפות פנים וסרום ועד תכשירים לטיפוח שיער והוא פופולרי לעיסוי. אם תסתכל על המרכיבים של חלק מהקוסמטיקה שלך, במיוחד תחליבים ושמנים, סביר להניח שתמצא MCT רשום איפשהו. זול, כמעט חסר ריח וחסר צבע, הוא מרכך טוב אך מתייבש מהיר על העור ומותיר תחושת משי.
8. שמן גרעין משמש
שם מדעי: Prunus Armeniaca Kernel Oil
מקורות: עץ הפרי הקטן הזה הוא יליד סין וכמו בפירות דומים, עשה את דרכו בימי קדם למזרח התיכון והלאה לאירופה, שם טורקיה היא היצרנית העיקרית ואחריה כמה אזורים בדרום. צָרְפַת. השמן מופק כתוצר לוואי של תעשיית הפירות.
מאפיינים: שמן גרעיני משמש דומה לשמן שקדים מתוק בעקביות, ריח ואיפור כימי אך עם ריח 'מרציפן' מובחן יותר. צהוב בהיר ובהיר יותר על העור מאשר שמן שקדים, אבל הוא יקר יותר אולי פשוט כי פחות מיוצר.
שימושים ויתרונות:
הפרופיל הגבוה של שמן גרעיני משמש (כ-60 אחוז) וחומצה לינולאית (קצת פחות מ-30 אחוז) הופכים אותו למזין ומרכך לעור בוגר ו/או יבש. עם זאת, מכיוון שהוא משאיר מעט שאריות שומניות, הוא יעיל באותה מידה בקוסמטיקה לכל סוגי העור. זהו תחליף שמן שקדים שימושי לסובלים מאלרגיות לאגוזים.
9. שמן זרעי ענבים
שם מדעי: Vitis Vinifera
מקורות: תוצר לוואי של תעשיית היין, הוא גם שמן ' אפס פסולת ' טוב, שמן זרעי ענבים הופק לראשונה בצרפת, אך כעת מעובד במדינות רבות של גידול גפנים וייצור יין. עם זאת, תיעוד של שימוש בשמן זרעי ענבים לטיפול בבעיות עור מתוארך לרישומים בערבית בספרד של המאה ה-14.
מאפיינים: שמן זרעי ענבים מגיע בשתי צורות: כבישה קרה ומעודן. לשמן יכול להיות ריח חזק בגרסתו הלא מעודנת. הצבע משתנה מירוק עמוק לכמעט חסר צבע בהתאם לרמת העידון של השמן. זהו שמן עדין בעל צמיגות נמוכה ומתייבש מהיר עם תחושת עור נעימה ולא שומנית.
שימושים ויתרונות:
שמן זרעי ענבים מכיל כמות גבוהה של חומצה לינולאית (46-74 אחוזים) ואחוז מתון של חומצה אולאית (בסביבות 14-44 אחוז). חומצות שומן אלו מעניקות לו תכונות מרככות מצוינות אשר יחד עם נוגדי החמצון שלה הופכים את זרעי הענבים לאידיאליים עבור מוצרי קוסמטיקה שמטרתם למזער את סימני הזדקנות העור כגון קווים עדינים. הוא עשיר בויטמין E, במיוחד בצורתו הלא מזוקקת, המסייע גם לשמן להתנגד ללחץ חמצוני ולאורך חיי מדף ארוכים יותר. יכולות נוגדי החמצון שלו מסייעות גם להגן על קולגן ואלסטין מפני פירוק בעקבות עקה חמצונית המושרה על ידי מיני חמצן תגובתיים (ROS). הודות לריכוז הטאנינים הגבוה במיוחד שלו, יש לו גם איכויות עפיצות.
שמן זרעי ענבים נמצא בשימוש נרחב במגוון מוצרי קוסמטיקה כשמן בסיס רב תכליתי וכשמן נשא בעיסוי. הוא נסבל היטב על ידי כל סוגי העור ומשמש מסיבות קוסמטיות מגוונות, החל מהפחתת אקנה וחיטוב גווני העור ועד לפעולה על סימני הזדקנות מוקדמת, הגנה מלחץ חמצוני הנגרם מקרינת UVB, ולטיפוח הקרקפת והשיער.
10. שמן סובין אורז
שם מדעי – Oryza Sativa Bran Oil
מקורות: הוא מיוצר בעיקר באסיה, בפרט בהודו ומלזיה, כאשר מעט שמן מיוצר באירופה.
מאפיינים: מופק מהנבט והפרווה החיצונית של גרגר האורז החום, השמן בצבע חום-שיזוף בהיר ובעל ארומה אדמתי, מתוקה ומעופשת במצבו הלא מעודן.
שימושים ויתרונות:
שמן סובין אורז הוא מקור עשיר לפיטוכימיקלים ומכיל תרכובות ביו-אקטיביות, בפרט חומצה פרולית וגמא-אוריזנול, המציגות תכונות נוגדות חמצון. השמן הוא גם מקור טוב לסקווילן שמקורו בצמחים, שחשובה בשמירה על מעטפת החומצה של העור. שמן סובין אורז עשיר, מרכך אך עם תחושת עור לא שומנית, הוא תוספת רב-תכליתית לארון המלאי ברוקחות הטבעית.
זהו להפעם, אני מקווה שנתתי לכם הבנה לגבי 10 השמנים צמחיים המובילים שלי בשימוש. שמנים אלו יעזרו לך ליצור את מוצרי הקוסמטיקה הראשונים שלך, אבל הם גם יישארו איתך לאורך הקריירה שלך. בייחוד אם תחליטי לקחת חלק במועדון שלנו, יש עוד הרבה מה לגלות על השמנים המופלאים הללו.