מהם מים מזוקקים ? והאם זה הכי טוב לקוסמטיקה טבעית?

הנושא הכי מבובל ברוקחות הטבעית זה "באיזה סוג מים עדיף להשתמש למוצרי קוסמטיקה?"

אלא אם כן אתם רוקחים רק מוצרים על בסיס שמן (ללא מים ),
המרכיב הגדול ביותר במוצרי קוסמטיקה רבים הוא מים (aqua)
אז איזה סוג מים כמרכיב כדאי להשתמש במוצרי קוסמטיקה ?
זו שאלה נפוצה מאוד ויש סביבה מלא טעויות שאולי רוקחים מתחילים עלול לטעות בו – שימו לב לפוסט החשוב הזה!
 
אז קודם כל בשביל לשבור כמה מיתוסים ראשוניים נסביר שמים מהתמי 4 הם לא מים מזוקקים(גם לא לאחר הרתחה) ,
ומי מזגן הם לא תחליף למים מזוקקים .
אז לחסרי סבלנות שבנינו אקדים את התשובה ואז אתן הסבר מדעי למה זו הבחירה הטובה ביותר עבור קוסמטיקה ,
כאשר אנו לוקחים בחשבון את כל הגורמים, למים מזוקקים יש את האיכות הגבוהה ביותר עבור הקוסמטיקה שלנו, וכמובן שאני תמיד ממליצה להחליף גם אותם בכל הידרוסול שהוא נותן יתרונות כפולים למוצר הסופי!
אם את מייצרת מוצרים בקנה מידה גדול ולא רק עבור עצמך או בתור עסק מתחיל , תמיד תוכלי לרכוש מכשיר לזיקוק מים למיני מעבדת בית שלך , זה יכול לחסוך בעלויות הקבועות , אך שימי לב שבחרת במכשיר הכי טוב בשוק.

מי ברז טובים לקוסמטיקה?

מי הברז עוברים מספר סינונים פיזיים ומיקרוביולוגיים לפני שהם מגיעים אלינו. זה אמור להיות בסדר לחלוטין עבור נהלים ביתיים רגילים (בתקווה) וללא מיקרואורגניזמים פתוגניים. אולם למטרות בישול ושתייה, בהתאם לאיכות מי הברז באזור שלך, ייתכן שתזדקק לשלבים אחרים של סינון כדי להפחית את קשיותם ולהסיר חלקיקים מרחפים. לחלק מהמכשירים הביתיים הרגישים יש אפילו פילטר מובנה על מנת להאריך את חיי המכשיר ולשפר את ביצועיו.

כאשר מדברים על איכות המים, אלו הם הגורמים הכלליים והחשובים ביותר שיש לקחת בחשבון:

  • זיהומים פיזיים וחלקיקים
  • יונים אנאורגניים (מינרלים ומלחים)
  • תרכובות אורגניות (TOC)
  • חיידקים (TVC)
  • פתוגנים ואנדוטוקסינים

סינון פיזי הוא אחד השלבים הראשונים בטיהור והכנת מים (למשל על ידי מסנן פחם פעיל). שלב זה מסיר חלקיקים מרחפים, חומרי צבע וכו' מהמים.

טיפול מקדים נוסף מתבצע בדרך כלל כדי להפחית את החומר האורגני ואת החיידקים (במיוחד מיקרואורגניזמים פתוגניים).

לאחר טיפולים מקדימים אלה ובהתאם ליישום, ניתן לטפל במים על ידי:

  • זיקוק וזיקוק כפול
  • חילוף יונים
  • דה-מינרליזציה
  • סינון ננו
  • אוסמוזה הפוכה (RO)

איזה סוגי מים יש? ומה ההבדל בניהם?

מים מזוקקים

זיקוק הוא אחד מהליכי טיהור המים העתיקים ביותר. ההליך כמעט זהה לזיקוק של הידרוסול או שמן אתרי. המים מורתחים ואדי המים שנוצרו מתעבים מחדש למים בקצה השני.

זהו אחד ההליכים היקרים ביותר וצורכים אנרגיה לטיפול במים. בתהליך זה, כל החומר המרחף (אם קיים), המזהמים המינרלים והמיקרוביולוגיים נשארים מאחור. עם זאת, חומר אורגני ונדיף עם נקודת רתיחה נמוכה או קרובה לזו של מים ייגרמו עם אדי מים דרך המעבה.

עבור יישומי מעבדה מסוימים, מתבצע זיקוק שני ומים אלו נקראים מים בידסט או מים מזוקקים כפולים. עם זאת, שיטה זו מוגבלת רק להליכי מעבדה מסוימים.

מים מסוג זה נאספו ועברו אידוע, מה שאומר שכל השרידים המוצקים מסולקים כולם, כולל מינרלים. במקרה זה, מים מזוקקים אינם מכילים מינרלים כלשהם, מה שהופך אותם לחומציים. מים מזוקקים נהדרים לשימוש לטווח קצר ולגמילה מרעלים מהגוף. 

איזה מים הכי טוב לקוסמטיקה טבעית?

למעלה
דילוג לתוכן